Wat is een energieovernamedocument (EOD)?

Het energieovernamedocument is een formulier dat moet worden ingevuld:


- Als je gaat verhuizen en je het contract dat op jouw naam staat voor je oude adres wilt beëindigen, moet je het document samen met de overnemer van je oude adres invullen. Jij bent in dit geval ""de vertrekkende klant"".


- Als je een contract op jouw naam wilt overdragen naar of opstarten voor je nieuwe adres (dus als intrekkende klant), hebben wij de volgende gegevens nodig (deze worden ook gevraagd op het energieovernamedocument):


  • de EAN-code(s) die uit 18 cijfers bestaat en altijd begint met 54. Je vindt deze terug op je factuur. Indien je niet over deze code beschikt, kan je deze opvragen bij de netbeheerder.
  • de meterstanden voor elektriciteit en/of gas. Die kan je terugvinden op de draaischijf van je meter (in kWh voor elektriciteit, in m³ voor gas).
  • de/het meternummer(s) die je kan terugvinden op je meter zelf.
  • de naam van je huidige energieleverancier. Zelfs als de nieuwe bewoner van jouw oude adres wenst over te stappen, moet dit vermeld worden op het document in het geval van een geschil.
  • de datum van de verhuis. Als de meteropname niet op dezelfde dag als de verhuis heeft plaatsgevonden, moet je de datum van de meteropname invullen.
  • de handtekeningen van zowel de vertrekkende als intrekkende klant.

 

Al deze gegevens zijn noodzakelijk om de correctheid van jouw meterstanden te kunnen garanderen. Op basis van de meterstanden kunnen wij een afrekeningsfactuur opstellen die overeenstemt met jouw werkelijke verbruik. Als je op je nieuwe adres intrekt, kan je meteen ook zeker zijn van de juiste beginmeterstanden.


Houd er rekening mee dat het energieovernamedocument rechtsgeldig is. Het kan ook nodig zijn in het geval van een verandering in omstandigheden (bv. echtscheiding of overlijden).


Er bestaan twee versies van het energieovernamedocument:

-    Klik hier voor het Energieovernamedocument van Energie 

-    Klik hier voor het Energieovernamedocument van Energie + Zonnepanelen

Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren

Antwoord niet gevonden?

Neem contact met ons op